Με την Επιχειρησιακή Σύμβαση Εργασίας καθιερώθηκε ευέλικτο ωράριο εργασίας με δυνατότητα επιλογής του εργαζόμενου

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Νο. 6

Αθήνα, 5 Σεπτεμβρίου 2022 

Με την Επιχειρησιακή Σύμβαση Εργασίας
καθιερώθηκε ευέλικτο ωράριο εργασίας
με δυνατότητα επιλογής του εργαζόμενου

Συνάδελφοι,

Τον Ιούλιο του 2022 υπεγράφη η πρώτη μας Επιχειρησιακή Σύμβαση Εργασίας η οποία μεταξύ των άλλων πρόβλεψε τη ρύθμιση του χρόνου εργασίας:

«Καθιερώνεται ευέλικτο ωράριο εργασίας
8.00 – 4.00 και 9.00 – 5.00
(στο χρόνο περιλαμβάνεται διάλειμμα 20 λεπτών)»

Αυτή η ρύθμιση που προβλέπεται στο άρθρο 59 του Ν.4808/21, παρέχει τη δυνατότητα διευθέτησης του χρόνου εργασίας.

Ακόμη κι αν δεν υπήρχε συνδικαλιστική οργάνωση στη Cepal, ή δεν είχε επιτευχθεί συμφωνία μεταξύ συνδικαλιστικής οργάνωσης και εργοδότη, μπορεί να διευθετηθεί το ωράριο ακόμη και κατόπιν υποβολής αιτήματος μονομερώς από τον εργαζόμενο.

Κάθε εργαζόμενος ατομικά έχει, βάσει της διάταξης, το δικαίωμα να υποβάλλει αίτημα στον εργοδότη προκειμένου να εφαρμοστεί στον ίδιο ένα από τα προβλεπόμενα συστήματα διευθέτησης.

Εύλογα λοιπόν συμπεραίνεται ότι ξεκάθαρη προτεραιότητα ως προς τη ρύθμιση αυτού του κομβικού ζητήματος της σύμβασης εργασίας, έχουν οι συνδικαλιστικές οργανώσεις και αρμόδιος εν προκειμένω είναι ο Σύλλογος μας, που υπέγραψε τον σχετικό όρο στη Συλλογική Σύμβαση με διαζευκτική δυνατότητα επιλογής του εργαζόμενου και όχι την κατ’ επιβολήν μονομερώς εκ μέρους της επιχείρησης διευθέτησης του χρόνου εργασίας.

Αυτή την ξεκάθαρη άποψη μας επαναλάβαμε και στην τελευταία συνάντηση μας με τη Διοίκηση της Εταιρίας.

Από 1.1.2023
ξεκινά η Εφαρμογή της Ψηφιακής Κάρτας εργασίας

Την 1η Οκτωβρίου σε όλες τις Τράπεζες και τα Super Market θα ισχύει η πλήρης εφαρμογή της ψηφιακής κάρτας εργασίας.

Ήδη μετά την πιλοτική εφαρμογή περισσότεροι από 9 στους 10 (92,5%) εργαζόμενους στους δύο αυτούς κλάδους, έκαναν χρήση της ψηφιακής κάρτας
(1/7-31/8/22).

Το υπουργείο Εργασίας έδωσε περιθώριο ενός μηνός προκειμένου παράλληλα με την καθολική εφαρμογή της ψηφιακής κάρτας, οι συγκεκριμένες επιχειρήσεις να προχωρήσουν στην ολοκλήρωση της απογραφικής διαδικασίας (δηλ. λειτουργία ενός πραγματικού ηλεκτρονικού συστήματος μέτρησης του χρόνου εργασίας του εργαζόμενου, άμεσα συνδεδεμένο σε πραγματικό χρόνο με το πληροφοριακό σύστημα ’’Εργάνη’’.

Από 1.1.2023 θα ενεργοποιηθεί η δεύτερη φάση εφαρμογής της ψηφιακής κάρτας σε όλες τις ΔΕΚΟ, βιομηχανίες, εταιρίες security, ασφαλιστικές κ.λ.π. δηλαδή και στις εταιρίες servicers.

Για την ορθή καταγραφή του χρόνου εργασίας, σύμφωνα με τον νόμο,
ο Σύλλογος θα αντλήσει στοιχεία από τις μέχρι σήμερα στρεβλώσεις που παρατηρήθηκαν και θα παρέμβει με υποστηρικτικό πλαίσιο για τη διόρθωση τους με άλλες συνδικαλιστικές οργανώσεις.

 

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς

 

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *