Η εργοδοτική αυθαιρεσία χτύπησε κόκκινο

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Νο. 15
Αθήνα, 15 Μαΐου 2023

Η εργοδοτική αυθαιρεσία
χτύπησε κόκκινο

 

Το τελευταίο χρονικό διάστημα ζούμε μια απίστευτη μετάλλαξη της Διοίκησης της Cepal που εξαντλείται σε ένα συνεχές κυνήγι μαγισσών με εχθρούς τους εργαζόμενους ασκώντας τους ένα καθημερινό bullying χωρίς αιτία και εξήγηση.

Η άσκηση αυτής της πολιτικής είναι μοναδική σε όλες τις εταιρίες διαχείρισης που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα.

Σε καμία άλλη παρόμοια εταιρία του χώρου δεν έχει εξαπολυθεί τέτοια επίθεση που ξεκινά από τους απλούς εργαζόμενους και καταλήγει ακόμη και σε στελέχη που μέχρι πρότινος εφάρμοζαν αυτές τις πρακτικές σε βάρος μας.

Τα εκφοβιστικά τηλέφωνα στους συναδέλφους είναι συνεχή.

Οι απειλητικές επιστολές που στέλνουν στους συναδέλφους για τη βελτίωση τους εντός 15 ημερών με σκοπό να αποφευχθούν δυσάρεστες ενέργειες προκαλούν γέλιο.

Οι αυστηρές έγγραφες προειδοποιήσεις και η απειλή ότι κάποιοι συνάδελφοι που δεν έχουν ανταποκριθεί στις προσδοκίες της εταιρίας, θα έχουν δυσάρεστες συνέπειες είναι φανερό ότι αποσκοπούν στην παρενόχληση των μελών μας.

Η αυθαίρετη σύνδεση ποσοστών επίτευξης στόχων, που αλλάζει από μήνα σε μήνα, είναι προσχηματική και δεν προβλέπεται ούτε από ατομική ούτε από επιχειρησιακή σύμβαση.

Το χειρότερο όμως όλων είναι η κατάργηση κάθε έννοιας αξιοκρατίας και αξιολόγησης του προσωπικού που είναι πλέον μεθοδευμένη, υπαγορευμένη από στελέχη που δεν έχουν καμία επαφή με το αντικείμενο.

Με τον τρόπο αυτό καταργείται αυτόματα όλη η πυραμίδα αξιολόγησης (μοναδικό φαινόμενο σε σύγχρονη επιχείρηση) και υποβαθμίζονται ακόμη και οι αξιολογητές.

Έχουμε στα χέρια μας επιστολές της Διοίκησης προς τους Διευθυντές και Προϊσταμένους μονάδων που τους ανακοινώνουν ότι η βαθμολογία των συναδέλφων έχει γίνει από “ψηλά”, “αυτή δεν αλλάζει” και το μόνο που μπορούν να κάνουν είναι συνοδευτικά σχόλια!!

Με όλα αυτά κατόρθωσαν κάποια μεμονωμένα στελέχη της Εταιρίας να εγκαθιδρύσουν κλίμα ανασφάλειας και οργής στο σύνολο των εργαζομένων.

Είμαστε σίγουροι ότι η Επιχειρησιακή ικανότητα των ανθρώπων που εργάζονται στη Cepal είναι πολύ πιο υψηλή από αυτή την εφιαλτική εικόνα που θέλουν αυτά τα στελέχη να της προσδώσουν.

Για όλα αυτά ο Σύλλογος θα ενημερώσει την ΟΤΟΕ και τη ΓΣΕΕ με στόχο την κοινή αντιμετώπιση τέτοιων φαινομένων.

 

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

 

Σημ.   Θα σας κοινοποιήσουμε το εξώδικο του Συλλόγου προς την Cepal Hellas.

Τέλος ζητάμε από όλους τους συναδέλφους να συσπειρωθούν στο σωματείο μας, να εγγραφούν άμεσα γιατί η μόνη ομπρέλα προστασίας του εργαζόμενου είναι ένα δυνατό συλλογικό όργανο.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *