Ανακοινώθηκε η συμφωνία Alpha Bank-Davidson Kempner

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Νο. 20

Αθήνα, 22 Φεβρουαρίου 2021

Ανακοινώθηκε η συμφωνία
Alpha Bank – Davidson Kempner

 

Συνάδελφοι,

Ανακοινώθηκε σήμερα η δεσμευτική συμφωνία της Alpha Bank με την Davidson Kempner για την πώληση των κόκκινων δανείων, ύψους 10,8 δις ευρώ της Cepal Holdings.

Αυτή είναι η δεύτερη μεγαλύτερη τιτλοποίηση κόκκινων δανείων στην Ευρώπη.

Η συμφωνία αυτή έχει ως αποτέλεσμα την προοπτική πλήρους εξυγίανσης του ισολογισμού της που με την παράλληλη εφαρμογή του Σχεδίου μετασχηματισμού της θα οδηγήσει την Τράπεζα και πάλι σε κερδοφόρο ανάπτυξη.

Παράλληλα θα αναδείξει την Cepal σε ένα ηγετικό ρόλο στον κλάδο με βιωσιμότητα πολλών ετών, πράγμα που είχαμε αναδείξει σε όλη αυτή την πορεία για την ομαλή μεταβίβαση του προσωπικού και τη διασφάλιση της εργασίας τους.

Η σύμβαση διαχείρισης έχει διάρκεια 13 έτη, με δικαίωμα παράτασης.

Επίσης θεωρούμε πολύ σημαντικό το γεγονός ότι η Alpha Bank κατέχει πλέον το 20% του μετοχικού κεφαλαίου της Cepal που είναι το αποτέλεσμα μιας επιτυχούς διαπραγμάτευσης του Διευθύνοντος Συμβούλου της Τράπεζας μας κ. Βασίλη Ψάλτη.

Η Τράπεζα θα διατηρήσει δικαιώματα διοίκησης στη Cepal και οι κ.κ. Αρτέμης Θεοδωρίδης και Θεόδωρος Αθανασόπουλος θα είναι επικεφαλής από τις θέσεις του Εκτελεστικού Προέδρου και του Διευθύνοντος Συμβούλου αντίστοιχα.

 

Συνάδελφοι,

Μέσα στις πρωτοφανείς συνθήκες που αντιμετωπίζουμε λόγω της πανδημίας, ολοκληρώθηκε μία ιδιαίτερα πολύπλοκη συναλλαγή που με τον τρόπο που κατέληξε δίνει τη βεβαιότητα σε όλους τους εργαζόμενους στην Τράπεζα και στη Cepal ότι μπορούμε να πετύχουμε και να ατενίζουμε το μέλλον μας με ασφάλεια και σιγουριά.

Εντός των επομένων ημερών θα ανακοινωθεί η ίδρυση του νέου Συλλόγου Προσωπικού Cepal που σε πλήρη συνεργασία με τον Σύλλογο μας θα διασφαλίσει πλήρως τα δικαιώματα των συναδέλφων μας στη Cepal γιατί όπως ρητά έχουμε τονίσει αυτοί αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι μας.

 

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                    Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

     ΤΑΣΟΣ ΓΚΙΑΤΗΣ             ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΣ

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *