Ανακοίνωση Νο3 Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Νο. 3

Αθήνα, 30 Νοεμβρίου 2023

Θέμα: Οδηγίες για την ηλεκτρονική ψηφοφορία

Παραλαβή Πρόσκλησης

Στα ονομαστικά υπηρεσιακά emails των μελών του Συλλόγου θα αποσταλούν οι προσκλήσεις για τη συμμετοχή στις αρχαιρεσίες για την εκλογή των Οργάνων Διοίκησης του Συλλόγου, καθώς και των εκπροσώπων στις υπερκείμενες Δευτεροβάθμιες Συνδικαλιστικές Οργανώσεις.

Συγκεκριμένα, κάθε συνάδελφος/μέλος θα λάβει ένα μήνυμα/πρόσκληση που θα περιλαμβάνει, πέρα από τις χρήσιμες οδηγίες, τον σύνδεσμο (κάλπη) και τον μοναδικό κωδικό σύνδεσής του.

Στην πρόσκληση, που θα αποσταλεί με θέμα:

«ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ CEPAL HELLAS: Δ.Σ. – ΕΞΕΛΕΓΚΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ – ΕΚΑ»
ο σύνδεσμος θα τον οδηγήσει στην «κάλπη» όπου θα ψηφίσει για την εκλογή του Διοικητικού Συμβουλίου, της Εξελεγκτικής Επιτροπής και των εκπροσώπων στο ΕΚΑ.
          Η αποστολή των προσκλήσεων θα πραγματοποιηθεί μαζικά τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας 4 Δεκεμβρίου.

Αποστολέας του μηνύματος/πρόσκλησης θα είναι η πολυεθνική εταιρεία POLYAS E-Voting <voting@polyas.com>.

Ψηφοφορία

Αφού κατευθυνθείτε στην πλατφόρμα, θα σας ζητηθεί να συνδεθείτε με τους κωδικούς (Voter ID και Password) που σας έχουν αποσταλεί στο email σας. Εφόσον αυτά καταχωρηθούν σωστά, θα εισέλθετε στη σελίδα της ψηφοφορίας.

Αρχικά θα επιλέξετε την παράταξη της αρεσκείας  σας και στη συνέχεια τους υποψήφιους της προτίμησής σας από το αντίστοιχο «ψηφοδέλτιο».

Ο μέγιστος αριθμός των επιλογών σας ανά κατηγορία καθορίζεται ως εξής:

  • Για το ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ μπορείτε να επιλέξετε μέχρι επτά (7) υποψήφιους.
  • Για την ΕΞΕΛΕΓΚΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ μπορείτε να επιλέξετε μέχρι τρείς (3) υποψήφιους.
  • Για το ΕΚΑ μπορείτε να επιλέξετε μέχρι τρεις (3) υποψήφιους.

Διευκρινίζεται πως «ψηφοδέλτιο» στο οποίο έχουν καταχωρηθεί περισσότερες επιλογές (σταυροί) από όσους ορίζονται παραπάνω, προσμετράται κανονικά υπέρ της παράταξης, όπως και «ψηφοδέλτιο» χωρίς επιλογή (σταυρό προτίμησης).

Η κατηγορία στην οποία διαπιστώνεται υπέρβαση των επιτρεπτών επιλογών (σταυρών), δε θα προσμετράται υπέρ κανενός υποψηφίου.

Ολοκλήρωση Ψηφοφορίας

Επαληθεύστε τις επιλογές σας πατώντας στο «Προεπισκόπηση ψηφοφορίας». Εφόσον επιθυμείτε να διορθώσετε επιστρέψτε στη σελίδα της ψηφοφορίας. Επικυρώνετε τις επιλογές σας πατώντας «Επιβεβαιώστε την ψήφο».

Διάρκεια Αρχαιρεσιών

Η πλατφόρμα των ψηφοφοριών θα παραμείνει ενεργή μέχρι την Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου, ώρα 23:59, οπότε και θα ολοκληρωθεί η διαδικασία με την έκδοση των αποτελεσμάτων.

Αντιμετώπιση πιθανών προβλημάτων

  • Αν και η εταιρεία έχει πραγματοποιήσει τις απαιτούμενες δοκιμές, είναι πιθανό κατά τη διαδικασία της μαζικής αποστολής των emails, κάποια από αυτά να μην καταχωρηθούν στα «Εισερχόμενα». Παρακαλούμε ελέγξτε αν έχετε λάβει το email. Αν δεν το βλέπετε, πληκτρολογήστε στην μπάρα αναζήτησης του outlook τα στοιχεία του αποστολέα (POLYAS) ώστε να το εντοπίσετε.
  • Εάν η αυτόματη ανακατεύθυνση στην πλατφόρμα μέσω του link που θα παραλάβετε στο μήνυμα/ πρόσκληση δε λειτουργεί, αυτό οφείλεται σε περιορισμούς ασφαλείας του περιβάλλοντος της Τράπεζας. Για να κατευθυνθείτε στην πλατφόρμα, μπορείτε να αντιγράψετε (copy) τον σύνδεσμο και να τον επικολλήσετε (paste) στο πρόγραμμα περιήγησης (browser) που χρησιμοποιείτε.

Προτείνεται η χρήση του Microsoft Edge, ή εναλλακτικά του  Google Chrome και όχι του Internet Explorer.

Για αντιμετώπιση πιθανών τεχνικών προβλημάτων παρακαλούμε να επικοινωνείτε με την Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή καλώντας το Τηλεφωνικό Κέντρο του Συλλόγου 2103692000.

Αθήνα, 30/11/2023

Ο Πρόεδρος και τα Μέλη της ΚΕΕ

του Συλλόγου Προσωπικού Cepal Hellas

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *